Geschiedenis

Autobedrijf Van Zessen

Een modern bedrijfspand in Lexmond, een succesvol dealerschap en een kwaliteitskeurmerk van Bosch: het kan niet op voor Autobedrijf van Zessen. Maar hoe is het zover gekomen? Een korte geschiedschrijving.

Het begin

Autobedrijf van Zessen opende op 1 november 1980 voor het eerst zijn deuren. Het bedrijfspand, dat toen nog alleen uit een werkplaats bestond, stond aan de rand van het Zuid-Hollandse dorp Ameide. De grond kocht oprichter Paul van Zessen enkele maanden daarvoor al, met steun van zijn vader die zelf ook ondernemer was. Het bedrijf startte als universeel autobedrijf voor nieuwe en gebruikte auto’s. Al snel werden er monteurs aangenomen en binnen korte tijd was het bedrijf, met BOVAG-keurmerk, een begrip in Ameide en omgeving. Waarschijnlijk had dit ook te maken met de grote sociale factor van Autobedrijf van Zessen, dat veelvuldig werkte aan het organiseren van shows en sponsoren van andere evenementen.

Omdat verkoop- en personeelsaantallen stegen en het bedrijf met zijn tijd mee moest, werd in 1990 gestart met de bouw van een showroom, die nog hetzelfde jaar in gebruik werd genomen. Nog steeds groeide het bedrijf en begin jaren ’90 begon Paul van Zessen samen met zijn zwager Peter Mesker, te kijken naar de mogelijkheden voor uitbreiding naar een ander dorp. Die mogelijkheid werd in 1993 gevonden aan de Ambachtsweg in Lexmond. Na een fikse verbouwing werd het pand een jaar later in gebruik genomen: een nieuwe markt lag open voor Van Zessen.

Start in Lexmond

Onder leiding van Peter Mesker was de start in Lexmond hoopgevend, maar dat betekende niet dat er verder geen ontwikkelingen plaatsvonden. Om de Lexmondse markt optimaal te benutten werd gezocht naar een automerk met dezelfde ambities en ondernemende geesten als Autobedrijf van Zessen.

De zoektocht was niet meteen een succes. Alhoewel veel merken in eerste instantie geschikt leken, bleken hun plannen in een later stadium vaak toch niet goed samen te gaan met die van Mesker en Van Zessen. Maar, toen Autobedrijf van Zessen eenmaal bij KIA terecht was gekomen, waren de zaken al snel beklonken. Het ambitieuze merk gaf Autobedrijf van Zessen de ruimte die het nodig had en Van Zessen verkocht de Zuid-Koreaanse auto’s als warme broodjes. Intussen verkocht en repareerde het filiaal in Ameide nog steeds alle merken.

Terwijl de Sephia’s, Besta’s en Prides opgevolgd werden door Rio’s, Pregio’s  en Picanto’s bleef de verkoop groeien. Zo sterk, dat de parkeergelegenheid voor occasions werd verdubbeld door de huur van een stuk grond aan de overkant van de Ambachtsweg. Daarnaast werd er gezocht naar een mogelijkheid om het Lexmondse bedrijfspand uit te breiden. In 2003 bood zich eindelijk de kans voor uitbreiding van het pand in Lexmond aan, toen het naastgelegen ARTI’70 een bedrijfsgebouw te huur aanbood. Van Zessen pakte de kans met beide handen aan door er meteen een grootscheepse verbouwing van de showroom aan vast te knopen.

De opening van het volledig vernieuwde Lexmondse bedrijfspand vond plaats in 2004. De werkplaatsomvang was meer dan verdubbeld en ook de showroom was onderworpen aan een volledige metamorfose. Na de verbouwing verhuisde ook de directiekamer van Paul van Zessen, die zelf al die tijd in Ameide had gewerkt, naar Lexmond. De verkoopafdeling in Ameide was intussen dusdanig geslonken, dat ook hier werd nagedacht over een verbouwing.

Verbouwing

Die verbouwing vond plaats in 2006. Het pand, waar in 1980 alles begonnen was, bood plaats aan een volledig nieuwe schadeherstelwerkplaats en hierdoor kon het filiaal tegelijk met de verbouwing ook aansluiten bij het Bosch Car Service concept, een concept dat in Nederland inmiddels is uitgebreid tot grootste kwaliteitsconcept voor universele autobedrijven. Deze kwaliteitsimpuls  in Ameide en samenwerking met de geoliede KIA-machine in Lexmond boden Autobedrijf van Zessen de gelegenheid dealerverkoop en werkplaatsactiviteiten perfect naast elkaar te laten functioneren.

In 2009 raakte de wereldwijde economische crisis de autobranche hard, maar door de jarenlange ervaring kon Van Zessen wel tegen een stootje. Zeker na faillissement van de importeur van het merk Kia was koerswijziging noodzakelijk. De oplossing werd gezocht en gevonden in een dealerschap van Mitsubishi en een intentieverklaring met Peugeot Nederland dat 1 jaar later zal volgen in ook een dealerschap van dit merk. Een nieuw tijdperk werd zichtbaar door ook de elektrische auto van Mitsubishi in de showroom op te stellen.

De succesvolle formule Bosch Car Service werd toegevoegd in Lexmond, zodat veel leaserijders ook gebruik kunnen maken van de Van Zessen-service. Want na dertig jaar is Autobedrijf van Zessen een merk geworden dat staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. MERKbaar verschil!

Alles onder één dak

In 2011 volgde het zoals aangekondigd officieel Peugeot-agentschap als sub-dealer voor de regio Vianen en Zederik. De merken Peugeot en Mitsubishi kunnen vanaf 2011 nog beter ontvangen worden in de geheel vernieuwde werkplaats in Lexmond. Door een aangekocht pand te verbouwen is de werkplaats flink uitgebreid. Hierdoor werd het mogelijk om alle werkzaamheden onder één dak te plaatsen. Vestiging Ameide werd gesloten en het volledige personeel verhuisde naar Lexmond. Dit om de klanten sneller te kunnen helpen en efficiënter te werken.

Nieuwe eigenaren

Sinds 2016 zijn Arie den Besten en Thijs Weeda de nieuwe eigenaren van Autobedrijf van Zessen en zullen er voor zorgen dat u dezelfde goede service krijgt zoals u gewend bent van ons.

 

Benieuwd wat de toekomst brengen zal? Houd ons in de gaten!

Contact

Vul uw gegevens in onderstaand formulier in, wij zullen dan zo snel mogelijk contact opnemen met u.

  Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden gebruikt voor het afhandelen van mijn aanvraag en bevestig dat de door mij ingevulde gegevens correct zijn.

  Contactreden valt binnen deze categorie:
  Autorelevante informatie.

  De lead wordt opgevolgd door:
  De vestiging(en).

  Terugkoppeling op dit formulier gebeurt via:
  E-mail, telefoon.