Peugeot 308

De Peugeot 308 is een puur gelijnde auto. Met zijn strakke lijnen en scherp gesneden en atletische vormen maakt de Peugeot 308 geen geheim van zijn efficiency en lichte constructie. Ook het interieur heeft een hightech uitstraling dankzij de efficiënt ingedeelde, ruimtelijke cockpit en de geraffineerde afwerking.

In elk stadium van de ontwikkeling van de Peugeot 308 stond het bereiken van een onberispelijk kwaliteitsniveau centraal.  Het hoogwaardige karakter is in alle opzichten, van de gebruikte materialen tot de kleinste afwerkingsdetails, direct van de Peugeot 308 af te zien.

Op het gebied van design zit ware schoonheid hem vaak in de eenvoud. Met zijn pure, uitgebalanceerde design is de Peugeot 308 een bijzonder stijlvolle verschijning. De strakke lijnen en scherp gesneden en atletische vormen maken geen geheim van de efficiency en lichte constructie van de 308. De auto maakt direct een stoere, sportieve indruk: een grote spoorbreedte, goed gevulde wielkasten, een verchroomde grille en een indrukwekkende achterzijde.

Ongekende rijsensatie
De designers en ingenieurs van Peugeot hebben van de nieuwe 308 een gedurfde, intuïtieve en geavanceerde auto met ranke lijnen gemaakt. Maak kennis met de nieuwe Peugeot 308. Een pure, hightech en efficiënte auto die garant staat voor ongekende rijsensaties
De Auto van het Jaar 2014, biedt op stijlvolle wijze alle traditionele voordelen van een break: veel ruimte voor inzittenden en bagage, flexibiliteit en gebruiksgemak.

De nieuwe PureTech benzinemotoren
De Peugeot 308 kan worden uitgerust met ultramoderne en vooral zuinige driecilinder benzinemotoren. Het aanbod start met de 1.2 PureTech 82. Daarna volgt de 1.2 PureTech 110 met turbocompressor. De 1.2 PureTech 130 is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen of de automatische transmissie EAT6 (Efficient Automatic Transmission 6) eveneens met 6 versnellingen. Modulair en compact: deze motor is een toonbeeld van efficiency en hoogwaardige technologie.

De BlueHDi-technologie
BlueHDi is de naam van de Euro6-dieselmotoren van Peugeot. Dankzij de technologie van deze motoren wordt de NOx-uitstoot (stikstofoxide) met meer dan 90% verminderd. Ook de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik zijn lager, terwijl 99,9% van de roetdeeltjes wordt tegengehouden door het roetfilter.

De Peugeot 308 is leverbaar met 3 verschillende BlueHDi-motoren: de 1.6 BlueHDi 120 met een handgeschakelde 6-versnellingsbak en de 2.0 BlueHDi 150 met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of de automatische transmissie EAT6 (Efficient Automatic Transmission 6) met 6 versnellingen. Daarnaast is op de GT de 2.0 BlueHDi 180 leverbaar. Uitsluitend in combinatie met de EAT6.

Automatische transmissie EAT6
De automatische transmissie EAT6 is samen met Aisin AW ontwikkeld. Dankzij de Quickshift-technologie kan deze transmissie snel en vaak schakelen.

Bovendien doet het rendement van deze transmissie nauwelijks onder voor dat van een handgeschakelde versnellingsbak. Dit kon worden bereikt door de interne wrijving te verminderen en de lock-up van de koppelomvormer zo vaak mogelijk te gebruiken om slip te voorkomen.

Zo wordt het verschil in CO2-uitstoot ten opzichte van een handgeschakelde versnellingsbak verminderd tot 5 g/km, zodat deze uitvoering zowel qua rijplezier als qua brandstofverbruik bijzonder aantrekkelijk is.

Peugeot i-Cockpit

Neem plaats achter het stuur van de Peugeot 308 en maak kennis met de modern en strak vormgegeven Peugeot i-Cockpit. De PEUGEOT i-Cockpit is een nieuwe lay-out van de cockpit die garant staat voor een ongekend rijplezier. Deze cockpit, die aan vele eisen moest voldoen, kenmerkt zich door de intuïtieve bediening van alle functies.

Elk detail van de PEUGEOT i-Cockpit heeft effect op het rijden en draagt bij aan het comfort. Met het compacte, voortreffelijk in de hand liggende stuurwiel biedt de auto nog meer stuurgevoel. Dankzij het head-up instrumentenpaneel kunt u alle belangrijke rij-informatie in één oogopslag aflezen, zonder de blik van de weg af te wenden. De nieuwe middenconsole en het grote 9,7 inch touchscreen zijn strak vormgegeven. Het minimale aantal knoppen en de hoogwaardige materialen geven de PEUGEOT i-Cockpit zijn unieke uitstraling.

Contact
Wanneer u een nieuwe auto koopt wilt u dat deze perfect op uw persoonlijke wensen aansluit. Bij Autobedrijf Van Zessen is dit mogelijk. Voor meer informatie of om geheel vrijblijvend een proefrit te maken, neem contact op met ons door het contactformulier hier rechts in te vullen.

Contact

Vul uw gegevens in onderstaand formulier in, wij zullen dan zo snel mogelijk contact opnemen met u.

  Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden gebruikt voor het afhandelen van mijn aanvraag en bevestig dat de door mij ingevulde gegevens correct zijn.

  Contactreden valt binnen deze categorie:
  Autorelevante informatie.

  De lead wordt opgevolgd door:
  De vestiging(en).

  Terugkoppeling op dit formulier gebeurt via:
  E-mail, telefoon.